• Een feest om nooit te vergeten

  • Vergaderen in stijl bij De Hertenkamp

  • Gezellige feesten met uiteenlopende thema's

  • De Jackson Pollockzaal is ideaal voor een vergadering

  • De Hertenkamp: eten ▪ feesten ▪ vergaderen

  • Herkenbare ingrediënten, op een bijzondere wijze gecombineerd

  • De keuken is Nederlands-Frans georiënteerd

  • Heerlijk eten in ons sfeervolle restaurant

Historie

De huidige situatie

 

de Hertenkamp

De Hertenkamp bevindt zich op een bosrijke locatie, waar u de hele dag kunt genieten van het hertenkampje en de prachtige natuur. Ons pand is namelijk voor een groot deel omringd door het Asserbos. In het najaar kunt u bij ons, naast het heerlijk verwarmende haardvuur, met een warm of koud drankje bij de hand, genieten van het uitzicht wat de buitenlocatie biedt. Zomers en bij mooi weer is onze locatie, middels ons terras, een ideaal rustige omgeving in het centrum van Assen.

 

Ook uw huwelijk vieren en de plechtigheid zelf kunnen bij ons in de tuin plaatsvinden, zo is er een prieel gerealiseerd in onze voortuin. Vanuit het prieel kunnen prachtige foto’s worden gemaakt met de herten van het hertenkamp op de achtergrond. Aan de hand van kunstenaar Marthijn de Groot is in 2004 een nieuw hedendaags elan gebracht. In de zes zalen heeft hij zijn creatieve geest vrij spel gegeven, zo zijn er prachtige schilderwerken verwerkt in de muur en erop. Deze zalen bieden voor u momenteel de mogelijkheid om bij ons te komen eten, trouwen, feesten, of te vergaderen. Ook staan wij voor u klaar als het gaat om condoleances.

 

Vanaf het begin

 

de Hertenkamp

Het begint in 1780, van oudsher is De Hertenkamp een bekende naam in Assen en omgeving. Het pand heeft al vele gedaanteverwisselingen ondergaan en heeft minstens zoveel eigenaren gekend. Het begon allemaal toen in 1780 een Herensociëteit werd opgericht. Op de plaats waar de huidige Hertenkamp staat, bouwde de Asser Herensociëteit in 1845 hun onderkomen genaamd: de buitensociëteit. De leden van deze sociëteit waren allemaal vooraanstaande Assenaren. In 1874 is het pand door brand verwoest, maar men bouwde meteen een nieuw onderkomen. In 1883 is er een muziekkoepel bijgebouwd en is het pand grondig gerenoveerd. Al na dertien jaar, in 1896, werd besloten de muziekkoepel grotendeels te slopen en een nieuwe, grotere te bouwen. De muziekkoepel is nadien langzaam in verval geraakt en uiteindelijk gesloopt. In 1924 besloot de herensociëteit het pand aan de gemeente te verkopen. Zij stichtten er een café-restaurant dat werd verpacht aan particuliere horecaondernemers. Toen is ook de naam De Hertenkamp ten tonele verschenen. In 1974 is het pand verkocht aan een particuliere ondernemer. Deze heeft het oorspronkelijke gebouw, dat in zeer slecht staat van onderhoud verkeerde, gesloopt en het huidige pand gebouwd. De Herensociëteit is nog niet helemaal verdwenen van haar oude stek, elke vrijdagmiddag komen de heren samen in de Jackson Pollockzaal van “Restaurant - Zalen De Hertenkamp”.

 

En de tennisclub?

 

Met toestemming van de directie van de Herensociëteit, werd op het terrein achter de buitensociëteit in 1892 een tennisbaan aangelegd. Dit werd de thuisbasis van de Asser Lawn Tennisclub, een van de oudste tennisclubs van ons land. Het tennispark werd in de loop van de jaren sterk uitgebreid en is tegenwoordig de thuisbasis van tennisvereniging ATV De Hertenkamp. Momenteel liggen er tien tennisbanen, een kinderbaan en heeft men de beschikking over een eigen clubgebouw. In de beginjaren was er een sterke band tussen de Herensociëteit en de tennisvereniging. Sinds het pand in particuliere handen is gekomen staan het horecabedrijf en de tennisbanen echter volledig los van elkaar.

  • Ons terras is geopend!

    Kom genieten van de rust en het groen van het Asserbos

Meer nieuws